078 645 44 18 info@intertegel.nl

Natuursteen tegels

Wij hebben een uitgebreide collectie natuursteen tegels in het assortiment. Natuursteen is uniek in kleur, structuur en soort. Natuursteen straalt klasse uit en kan in elk willekeurig interieur. Met de jaren wordt natuursteen alleen maar mooier. Er zijn ook marmer en hardsteen soorten met een doorleefde look. We kunnen alle soorten natuursteen leveren zoals graniet, marmer, basalt, leisteen, kwartsiet en hardsteen. Natuursteen kan worden gezaagd, geslepen, geschuurd en gepolijst. U kunt kiezen voor een matte natuursteen zoals hardsteen of hoogglanzend gepolijst marmer.

Basalt tegels

Basalt tegels zijn donkere varianten natuursteen. Het wordt gevormd door de stolling van lava. Basalt is een uitvloeiingsgesteente en ontstaat aan het oppervlak in gebieden met vulkanische activiteit. Tevens is het de meest voorkomende gesteente die voorkomt.
Basalt is meestal zwart van kleur en bestaat uit kleine kristallen, dit word dus gevormd door de stolling van lava. Omdat het zo hard is, is het geschikt voor zowel binnen als voor buiten. Ze zijn stijlvol, duurzaam. Mooie basalt soorten zijn Basalt olivian black, Basalt serena orientale en Basalt olivian black satinato.

Marmeren tegels

Marmer is in meerdere kleuren leverbaar. De meest kleuren die voorkomen zijn wit en grijs. Maar er zijn ook andere kleuren zoals groen, rood, roze of zwart. Daarnaast kan de adering van grof tot fijn verschillen. Welke kleur of verfijning men ook kiest, door de warme uitstraling past een marmer tegel in elk interieur.

Marmer is bestand tegen normale gebruiksbelasting. Dit verschilt wel erg per soort. De meeste marmersoorten worden gezoet ( zijdeglans) of gepolijst (glimmend)afgeleverd. Het marmer blijft kwetsbaar. Ten eerste is het een poreus product. Wij adviseren dan ook om het marmer ten alle tijden te impregneren. Ten tweede is marmer krasgevoelig. Bij het gepolijste marmer komt dit eerder naar voren dan bij de gezoete soort. Kijkend naar deze eigenschappen van marmer is de gezinsituatie en de intensivitieit belangrijk. Wij hebben vele mooie soorten in de showroom, dus kom eens een bezoek brengen om deze te bezichtigen. De soorten die wij bijvoorbeeld kunnen leveren zijn o.a. Marmer Bianco carrara, Marmer Coffee brown en Marmer Crema marfilsa.

Granieten tegels

Graniet is bekend om de gelijkmatige gespikkelde structuur. Deze structuur gaat alle richtingen op. Het gesteente ontstaat door afkoeling van heet, gesmolten materiaal binnen de aardkorst. Graniet bestaat uit een mengsel van verschillende mineralen zoals kwartskristallen, veldspaten en bijvoorbeeld mica’s. Graniet is ook in veel kleuren te krijgen, de meest voorkomende zijn, wit, bruin en roodtinten. Graniet is sterker dan marmer. Graniet is bestand tegen hoge gebruiksbelasting en is zuurbestendig. Graniet kan glanzend, mat of ruw worden afgewerkt. Door het graniet glanzend te maken komen de kleuren heel intens naar voren. Indien het graniet ruw of mat wordt gemaakt worden de kleuren wat flets. Doordat graniet een compactere structuur dan marmer heeft is het ook een stuk minder poreus. Wij adviseren wel het graniet te impregneren om vlekvorming uit te sluiten. Het graniet is door zijn hardheid ook niet zo krasgevoelig als marmer. De bekendste soorten graniet zijn o.a. Graniet absolute black, Graniet star galaxy ( black galaxy ), Graniet kashmir white en Graniet red multicolour.

Leisteen tegels

Leisteen is zeer divers qua structuur en kleur. De meeste soorten komen voor in de kleuren groen, grijs, antraciet en bruin. Leisteen is gevormd door verschillende lagen klei die op elkaar zijn geperst. Deze kleilagen zijn in de loop van de jaren versteend. Het leisteen is bestand tegen een normale gebruiksbelasting. Het kan voorkomen bij dit materiaal dat er schilfers los komen. Dit wordt niet als storend beschouwt en het valt vanwege het splijtoppervlak niet op. Het leisteen wordt bijna altijd zonder verdere bewerking toegepast. Bij sommige soorten kan het oppervlak worden gezoet of geslepen. Leisteen is redelijk krasgevoelig en is vocht opnemend. Wij adviseren dan ook om het materiaal te impregneren. Wij hebben de bekende leisteen soorten in de showroom voor u. Bekende soorten zijn o.a. Leisteen mustang, Leisteen pillarguri noorse leisteen, Leisteen peacock en Leisteen ocean green.

Hardsteen tegels

Hardsteen is min of meer een uitgesproken antraciet/grijze kleur. Hardsteen is een natuursteen die gelijkmatig is qua structuur en is grijs/antraciet qua kleur. Hardsteen is ontstaan door verstening van de zeebodem gedurende miljoenen jaren. In het hardsteen kunt u allerlei dingen herkennen zoals schelpjes, krabbetjes en kleine visjes
Omdat het gesteente zo hard en dicht is en op Graniet lijkt wordt het in de volksmond ook petit granit genoemd. Graniet is echter een stollingsgesteente en de blauwe hardsteen een afzettingsgesteente. Hardsteen is in een aantal varianten te krijgen zoals gepolijst, gezoet, antiqa en getrommeld. Deze verschillende afwerkingen zorgen voor diverse uitstralingen. Het hardsteen in tamelijk poreus. Hierdoor is het gevoelig voor vocht en vet. Hardsteen is ook gevoelig voor krassen. Hardsteen kom voornamelijk uit België, en meest voorkomend uit de Ardennen. Bekende soorten zijn o.a. Belgisch hardsteen donker gezoet, Belgisch hardsteen anticato, Chinees hardsteen in gezoet of anticato en Hardsteen antique blue light.